Resor za socialno in študentsko problematiko

Sekretar na resorju

Helena Francuz

sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP

helena francuz

Želiš svoj čas nameniti pravim odločitvam? Pravim odločitvam, s katerimi si v stiku z ljudmi in hkrati počneš nekaj, pri čem se počutiš dobro? Resor za socialno in študentsko problematiko ali z drugimi besedami resor z dušo, ki poskuša študentom prikazati, da že z majhnim dejanjem lahko sebi in drugemu polepšaš dan.

Aktivnosti resorja so usmerjene predvsem na področju prostovoljstva, humanitarnosti, preventive, ekologije, zdravega načina življenja. Dejavni smo tudi v okviru izboljševanja socialnih razmer študentov Univerze na Primorskem.

Resor za socialo in študentsko problematiko, se deli na dve področji in sicer na vsebinsko in projektno delovanje. Na vsebinskem področju sodelujemo s krovno Študentsko organizacijo Slovenije. Vsebinsko delovanje zajema svetovanje študentom glede:


  • študentskega bivanja in prevozov,
  • študentskega denarja (štipendije, študentsko delo, Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem),
  • zdravstvo (zdravstveno zavarovanje, zdravstvena oskrba študentov),
  • posebnih statusov (študentje s posebnimi potrebami, študentske družine),
  • študentske prehrane.


Če si se pri delu na resorju za socialo in študentsko problematiko tudi sam/a prepoznal/a, imaš dobre ideje in predloge, ki jih želiš realizirati in te dejansko zanima sodelovanje tako na vsebinskem kot na projektnem delu, piši sekretarju za socialno in študentsko problematiko ŠOUP na elektronski naslov sociala@soup.si.

Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu! Piši nam na sociala@soup.si!

PROJEKTI V IZVEDBI RESORJA ZA SOCIALNO IN ŠTUDENTSKO PROBLEMATIKO

img2778.jpeg